Logga in
Logga in

Lägesuppdatering, bron över Umeälven

Är du nyfiken på hur det går med arbetet på bron över Umeälven? Arbetet på entreprenad 10 rullar på och nu går vi in i en period med arbeten som inte är lika synliga som när vi kör med stora maskiner.

Under sommaren påbörjades de stora gjutningarna av brofarbanan. Landfästena fylldes med lättare material, den lilla bron på södra sidan av älven byggdes och en stor del av vägarbetena utfördes.

Under hösten har hela bron gjutits färdigt. Det har varit ett väldigt omfattande arbete.

Tätskikt och gjutasfalt är lagt på bron, men tyvärr satte kylan stopp för asfaltering av bron innan vintern. Det måste vara minst 5 plusgrader för att det ska fungera att lägga asfalt. I själva brobalken är det stora ytor som målats, inspektionsplattformar har byggts vid brostöden. Om du står på Baggböleören så ser du dem – de har gallergolv och stegar från brobalken. Om du vill titta på bron så rekommenderar vi att du står på Baggböleören, då befinner du dig utanför arbetsområdet.

Olika montagearbeten, arbeten med elinstallationer i brobalken och andra mindre publika arbeten pågår under vintern. När värmen återvänder så startar vi med de arbeten som är beroende av värme, till exempel asfaltering. Tänk på att bron fortfarande är ett arbetsområde som inte får beträdas.