Logga in
Logga in

Alnöbron, underhållsåtgärder Helgarbetet fortsätter på Alnöbron

Efter förra helgens utmaningar på Alnöbron kan vi konstatera att vi behöver mer tid för att slutföra arbetet med de första övergångarna. Vi fortsätter därför med helgarbete även kommande helger, 8–9 juni samt 15–16 juni.

Efter förra helgens utmaningar och arbeten på Alnöbron kan vi konstatera att vi behöver mer tid för att göra vattenbilning och rivningsarbeten så att de två första övergångarna/skarvarna blir klara. Orsaken är att delar i konstruktionen inte är enligt handling. Delar sitter fast och arbetet är betydligt mer komplicerat än vad vi kunde förutse innan vi öppnade den gamla konstruktionen.

Med anledning av detta kommer vi att arbeta på bron dagtid kommande två helger, 8–9 juni samt 15–16 juni. Arbete sker lördag och söndag 07:00-19:00 och trafikljus finns på plats från lördag morgon 07:00 till söndag kväll 19:00.

Tiderna gäller båda helgerna men vi hoppas kunna öppna upp tidigare helg nummer två. Allt är beroende på hur arbetet går på plats.

Vi hoppas på överseende med de störningar som vi orsakar och vi gör allt vi kan för att minimera dessa. Planera era resor med marginal och visa hänsyn till medtrafikanter, trafikljus och de som arbetar på bron. Vi är där för er skull.