Logga in
Logga in

E18, Köping - Västjädra Projektet klart snabbare än planerat – ny sluttid är sommaren 2025

Under avstängningen i början av maj klarade vi av flera viktiga milstolpar. Det innebär att vi nu ser en möjlighet att vara klara med motorvägen redan under sommaren 2025 istället för som tidigare, under hösten samma år.

Det känns väldigt roligt att kunna leverera samhällsnytta i form av trafiksäkerhet och framkomlighet tidigare än beräknat. Inte minst till de trafikanter och närboende som vi stört och påverkat under så lång tid, säger Per Ahlenius, projektledare.

Sträckan mellan Köping och Västjädra är den enda delen av E18 mellan Örebro och Stockholm som fram tills nu inte har varit motorväg. Den 2+1-väg som varit hittills har gjort framkomligheten här lägre än på resten av E18. Framkomligheten påverkas även av olyckor, avstängningar och underhåll. 

Motorvägsbygget fortsätter i högt tempo och i höst väntar ytterligare trafikpåverkan när vi ska utföra beläggningsarbeten.

- Vi hoppas att de vi påverkar har en förståelse för att vi vid vissa arbeten behöver stänga av när avstängningen innebär att vi kan korta byggtiden och öppna den färdiga motorvägen fyra månader före den planerade sluttiden, avslutar Per Ahlenius.