Logga in
Logga in
Foto: Daniel Falk Trafikverket

E6 öppnar för trafik den 5 juli

Morgonen den 5 juli släpps trafik på och vägen har därmed åter samma kapacitet för trafik som innan skredet inträffade. Samtliga av- och påfarter som påverkats av skredet öppnar samtidigt.

Projektchefen för återupbbygnaden av E6 på Trafikverket är mycket nöjd.

–Det känns riktigt kul att vi kan öppna nu. Vårt fokus har hela tiden varit att öppna vägen så tidigt som möjligt och nu lyckas vi med det, säger Daniel Svensson.

För att kunna öppna måste vi först stänga

Det krävs stora trafikomläggningar för att öppna E6 på ett säkert sätt. Bohuslän och området kring Stenungsund har en stor trafikökning under sommaren. Med respekt för trafiksituationen arbetar vi kväll och natt för att störa så lite som möjligt. 

–Vi rekommenderar trafikanter att om möjligt undvika att ge sig ut och köra på vägarna under avstängningen, säger Anneli Amft, avdelningschef underhåll väst på Trafikverket.

E6 kommer att vara helt stängd mellan trafikplats Stora Höga och Stenungsundsmotet från 19.00 den 4 juli till 06.00 den 5 juli. Trafiken som kört där måste istället köra via väg 170, 770 och 160. Det finns risk för köbildning under avstängningen.

En del av de arbeten som gjorts för att underlätta för trafiken under tiden E6 varit avstängd, till exempel den dubbelriktade rampen vid motet vid Stora Höga, måste nu byggas om innan vi kan släppa på trafiken igen.

Den kommunala vägen, Ucklumsvägen, som också påverkades av skredet kommer fortsatt vara avstängd för trafik.

Mer detaljerad information om trafiklösningarna kvällen och natten den 4 juli kommer i nästa vecka.