Logga in
Logga in

E6 Stenungsund - omledning och återuppbyggnad Vi behöver stänga innan vi kan öppna

E6 Stenungsund stänger natten mellan 4-5 juli på sträckan mellan Stenungsundsmotet och Stora Höga inför öppnandet av E6 efter skredet.

E6 förbi Stenungsund öppnar fredagen 5 juli kl 06.00. Natten innan behöver vi göra en mängd åtgärder för att öppningen ska bli tydlig och säker. Det handlar om vägmarkeringar och beläggningar, barriärer och räcken till exempel. Många av skyltarna som hänvisar till E45 ska plockas ner även om några måste vänta till senare. Nödvändiga skyltar ska dock komma på plats.

För att kunna utföra dessa arbeten effektivt och säkert behöver vi stänga E6 mellan trafikplats 91 Stenungsundsmotet och trafikplats 90 Stora Höga. Brukar du köra där måste du köra via väg 170, 770 och 160. De vägarna är valda för att de ger kortast omledning, det är få som störs, de har hyfsat god framkomlighet och inga inga höjd- eller bärighetsbegränsningar. Det kan dock uppstå köer så överväg om du måste köra just den natten.

Karta för omledning

Omledningsvägen gäller mellan torsdag 4 juli 19.00 och fredag 5 juli 06.00, följ orange skyltning och fordon som anvisar väg.

Vägen öppnas då arbetena är klara, det kan alltså ske innan 06.00. För ett säkert och kontrollerat trafikpåsläpp används lots med TMA-fordon.