Logga in
Logga in

Olskroken planskildhet God Jul

Olskroken planskildhet önskar er alla en god jul & ett gott nytt år

Året går mot sitt slut och med en lyckad inkoppling i december av godstågspår som går över Godstågsviadukten vill vi i projektet önska er alla en riktigt god jul.

Det har varit ett intensivt år där allt har gått enligt plan. Efter sommaren rev vi den gamla Godstågsviadukten och under hösten var det flera stora lyft av stålbalkar och överbyggnader.  På Olskroksbron blev vi klara med flera stöd, lyft av stålbalkar och gjutningar. Broarna börjar nu ta form och man kan föreställa sig hur det kommer att se ut. Det har varit byggnationer av spår, demontering av växlar och flera inkopplingar för att tågen ska kunna rulla. Vi hade en lyckad inkoppling av Västra Stambanan i sitt slutläge under sommaren - fyra växlar har lagts in under detta arbete, samt 2500 meter spår. En annan viktig milstolpe ägde rum i april då vi lanserade Gullbergsbron som med hjälp av en stor kran sköts ut över Gullbergsån. 

Olskroken är en högtrafikerad järnvägsknut med ca 650 tåg per dygn. Det är en stor utmaning att bygga i befintlig trafik.

Under jul och nyårshelgen kommer produktionen att vara igång under vanliga arbetsdagar men i en något lugnare takt då många av våra större arbeten från i höstas är på plats. Några nya större arbeten kommer inte att påbörjas i helgerna men många jobb pågår och produktionen går framåt i enligt tidplanen.

Vi önskar er alla i området en riktigt skön julhelg och ett Gott Nytt År!