Logga in
Logga in

Informationsmöte i Skellefteå om Norrbotniabanan

Tisdag den 12 december bjuder vi in till öppet hus i Sara kulturhus i Skellefteå mellan klockan 14 och 19 för att berätta mer om bygget av Norrbotniabanan i Skellefteå kommun.

Planeringen för Norrbotniabanans sträckning genom de norra delarna av Skellefteå kommun går framåt, och byggstarten för de södra delarna av Skellefteå kommun närmar sig. Vi bjuder nu in till öppet hus för att berätta mer om vårt arbete med Norrbotniabanan med fokus på de norra delarna av kommunen.  

– Vi bjuder in till öppet hus för att du ska få veta mer, få en möjlighet att prata om Norrbotniabanan i Skellefteå kommun och också kunna ställa just dina frågor direkt till oss. Vi har nu ett omfattande arbete framför oss att ta fram järnvägsplan för sträckan från centrala Skellefteå till den norra länsgränsen. Här är allmänhetens frågor och synpunkter kring planerna oerhört viktiga för oss, berättar Sofia Jonsson, projektledare för sträckan.

Lyssna på korta presentationer

Vi kommer att hålla korta föredrag om projektet och om arbetet med järnvägsplanerna i de norra delarna av Skellefteå kommun. Du kan lyssna på dessa 15:00, 17:00 och 18:30 i Trapphuscenen som finns på plan 1, bakom Kulturtrappan.  

Under hela öppet hus kommer vi finnas på plats för att svara på dina frågor om projektet. Du hittar oss i foajén ovanför Kulturtrappan, på plan 2.

Representanter från Skellefteå kommun kommer också finnas på plats.