Logga in
Logga in

Norrbotniabanans byggdagbok – anlägger fördröjningsdamm

Vi har arbetat intensivt med att montera kontaktledningsfundament, men också börjat gräva för en fördröjningsdamm vid godsbangården som ska kontrollera vattenmängden för Tvärån.

Vi har börjat gräva för vatten och avlopp vid Anumark. Här finns också en pumpstation som vi ska färdigställa innan det ska besiktas.

Vid arbetsområdet vid Dåva har vi nu monterat alla kontaktledningsfundament och alla stolpar. Dessa syns i mitten av bilden. 

Vid godsbangården har vi börjat gräva för en fördröjningsdamm. Den ska kontrollera vattenmängden för Tvärån. Vi kommer att lägga brunnar och bygga en fördröjningsvall med en gummi- och skyddsduk.

Vi har också flyttat krossen till Ersforsen. Här kommer den att stå i ett par veckor, på så vis blir det närmare för oss att komma åt det krossade material som behövs till många färdigställanden på området.

Vid en av broarna vid Ersforsen har vi pålat under våren. När pålarna är färdigslagna så kapas vi dem sedan till rätt höjd.

Här fyller vi upp med krossat berg för det som sedan ska bli väg 654. Det är mycket massor kvar att fylla innan vi kommer upp i rätt höjd för att börja arbetet med vägen, men ett steg i taget.