Logga in
Logga in

Norrbotniabanan Nu kan du följa arbetet med Norrbotniabanan på ännu närmare håll

Mellan Umeå och Dåva pågår bygget av Norrbotniabanan för fullt. Nu flyttar vi upp byggdagboken i nyhetsflödet och utökar med tydligare bilder och mer förklarande texter så att du kan följa arbetet på ännu närmare håll.

Genom byggdagboken kan du följa arbetet med Norrbotniabanan. Nu lanserar vi en ny version som kommer att publiceras i nyhetsflödet på Norrbotniabanans webbsida. Genom tydligare bilder och mer förklarande texter får fler möjlighet att ta närmare del av vad som händer i bygget.

–  Vi vill göra det enklare för fler att följa arbetet. Och vi ser gärna att man hör av sig till oss om man har tips eller idéer på vad man vill se eller veta mer om i byggdagboken, säger Hanna Wallenberg, kommunikationsansvarig för Norrbotniabanan.

Intresset för bygget av Norrbotniabanan i Umeå är högt. Arbetet är viktigt – det är utpekat som en av de viktigaste satsningarna som görs i Sverige för att klara klimatomställningen. Samtidigt är arbetet också mycket komplext.

– Det här är ett av landets allra största infrastrukturprojekt. Genom byggdagboksrapporteringen får man en närmare glimt av vad vi gör, hur omfattande arbetet faktiskt är och hur mycket som också händer, berättar Hanna.

Samtidigt som intresset är stort så är det förstås just en byggarbetsplats. Arbetsmiljö och säkerhet står alltid i centrum när vi bygger och det är viktigt att inte störa dem som arbetar, eller att utsätta dem eller sig själv för risker genom att beträda byggarbetsplatsen. Där blir byggdagboken till hjälp. 

– Byggdagboken är ett sätt för oss att visa upp vad som händer, vad vi arbetar med just nu, och tillgängliggöra det på ett säkert sätt. Genom byggdagboken får du en unik möjlighet att följa arbetet på nära håll, förklarar Hanna.