Logga in
Logga in

Tåg leds om i sommar

Under sommaren reser färre personer med tåg. Då passar vi på att göra viktiga och helt nödvändiga jobb.

När vi ska jobba med järnvägen krävs en omfattande planering. Järnvägen är ett system och om vi stänger av på en plats kan det få konsekvenser någon annanstans. Därför lägger vi ett stort pussel för att kunna passa på att göra flera saker samtidigt.

Under vecka 24 görs en kraftsamling för att rusta upp och modernisera södra stambanan. Då kommer tåg att ledas om på Viskadalsbanan genom Borås, Mark och Varberg samt genom Hässleholm, Markaryd, Laholm och Halmstad.

Du som bor längs med dessa sträckor kommer kanske att märka att det går fler tåg än vanligt eller att järnvägsbommar vid en korsning är nedfällda där de vanligtvis inte brukar vara det.

Tänk på din säkerhet när du passerar en järnvägskorsning. Ett tåg kan ha en bromssträcka på över en kilometer. Tågen är både snabbare och tystare än vad många tror.

Mellan vecka 25 och 33 utförs arbeten på järnvägen i centrala Göteborg. Då kommer tåg att ledas om till Älvsborgsbanan genom Herrljunga och Borås samt Viskadalsbanan genom Borås, Mark och Varberg.

Omledning

Mellan vecka 25 och 33 utförs arbeten på järnvägen som påverkar tåg in och ut från Göteborg. På den blå sträckan, det vill säga genom Herrljunga, Borås, Mark och Varberg kommer trafiken att öka där vi leder om framförallt godståg. Persontåg kommer i de flesta fall att ersättas med buss. Håll dig uppdaterad via ditt tågbolag hur din resa påverkas.