Logga in
Logga in

Anpassade yrkesprov

Du kan ansöka om förlängd provtid för alla typer av yrkesprov. Teoriprovet för yrkeskompetensbevis kan du även ansöka om att få göra muntligt.

Förlängd provtid

Om du har svårt att läsa kan du få förlängd provtid. Du gör provet som vanligt vid en dator, men du får längre tid på dig att svara på frågorna. Ordinarie provtid utökas med 50 procent.

Muntligt teoriprov

Det muntliga provet för yrkeskompetensbevis görs i ett enskilt rum med en specialutbildad provförrättare som läser upp frågorna och svarsalternativen till dig. Även du ser texten och du väljer det svar du anser är rätt. Provet rättas automatiskt av datorn.

Det här provet kan passa dig som till exempel har stora läs- och skrivsvårigheter, ADHD, ADD eller autism. Du som har behov av teckenspråkstolk kan göra det muntliga provet med teckenspråkstolk.

Ansökan

I din ansökan ska någon intyga att du behöver göra ett anpassat teoriprov. I respektive ansökningsblankett står det tydligt vad du behöver bifoga och vem som kan vara intygsgivare. Fyll i så noggrant som möjligt.

När du fått din ansökan beviljad kan du boka provet direkt i bokningstjänsten, via din trafikskola eller hos vår kundtjänst på 0771- 17 18 19.