Logga in
Logga in

Talang för elkraft?

Spänning på jobbet? Det får du om du arbetar med elkraft på Trafikverket. Här har du möjlighet att utveckla och förvalta vår kraftanläggning som kraftförsörjer järnvägen från Riksgränsen i norr till Ystad i söder.

Att kombinera ny teknik med gammal och effektivisera kraftförsörjningen av järnvägen är några av de utmaningar som vi dagligen arbetar med. Trafikverkets kraftsystem för banmatning introducerades redan 1915 och är ett eget nät som sitter ihop från Riksgränsen i norr till Ystad i söder. Det säkerställer leveransen av kraft till de mer än 1 000 mil elektrifierade järnvägsspår som finns i Sverige men ser också till att kraft finns till allt runt omkring som till exempel belysning på stationer, utrop, skyltar och bommar. För att lösa kraftförsörjningen finns bland annat omformarstationer, kontaktledningar, hjälpkraftsnät, lågspänningsanläggningar och UPS:er som samarbetar. Allt i ett helt eget system med en spänning om 132 kV och nedåt.

Var med och påverka branschen

Hos oss har du möjlighet att påverka branschen och de regelverk som styr hur vi bygger vår infrastruktur. Vi satsar stort på kompetensutveckling och har många möjligheter att erbjuda dig som vill utvecklas inom området. Specialistkompetensen hos oss är hög och vi säkerställer att den ska fortsätta vara så i framtiden genom att arbeta med såväl mentorskap som olika kompetensforum. Till exempel finns ett elkraftsnätverk där runt 250 medarbetare deltar genom webbinarier och nätverksträffar då vi möts över organisationsgränserna.  Vi tror på att vi gör varandra bättre och främjar därför teamarbete och erfarenhetsåterföring för att tillsammans lösa de utmaningar vi ställs inför.