Logga in
Logga in

Sheng - projektingenjör

Sheng Amedi, som är projektingenjör, förbättrar framkomligheten på vägarna och bidrar till att människor kommer fram smidigt, grönt och tryggt tillsammans med Anton Djurberg, projektledare.

Sedan januari 2020 jobbar Sheng Amedi och Anton Djurberg för ökad trafiksäkerhet och framkomlighet i Västra Götaland med E20 förbi Vårgårda som öppnar för trafik sommaren 2022.

– Det känns häftigt att vara med och påverka samhället, säger Sheng.
– Vi hjälper till att knyta ihop landet och gör att det blir säkrare. Det är viktiga kommunikationer vi håller på med. Det är kul att vara med och lösa det som i dag upplevs som problem och skapa något för framtiden, säger Anton. 

Vad utmärker Trafikverket som arbetsgivare? 

– En av många fördelar är att du kan rikta din karriär mot det du är intresserad av. Trafikverket är en stor arbetsgivare med många yrken och utmaningar, så oavsett vad du vill inrikta dig på kan du hitta det här. Ett tips till alla nyexaminerade är att inte vara rädd för att byta inriktning. Se på mig som har en ekonomiexamen, jag är ett bevis för att det går, säger Sheng.

– Här finns plats för en variation av människor med olika bakgrunder och kunskaper. Det som är extra bra är att du aldrig är själv, du är omgiven av människor med mycket erfarenheter. Dessutom har vi en vågafråga-kultur vilket jag upplevt sedan min första dag på Trafikverket, säger Sheng. 

Hur ser karriärmöjligheterna ut? 

– Jag började på Trafikverket våren 2016 och då som projektingenjör precis som Sheng. Det är som ett snabbspår in. Det är en jättemöjlighet där du får jobba i flera olika projekt och lära känna verksamheten. Jag skrev mitt exjobb samtidigt som jag började på Trafikverket och fick sedan testa att vara biträdande projektledare innan jag blev projektledare på heltid, säger Anton.

Vad gör du om fem år?

Då har jag förhoppningsvis kommit upp ett steg inom samma område eller så jobbar jag med något helt annat. I framtiden vill jag gärna ha en ledarposition, säger Sheng.

Sheng Amedi

Titel: Projektingenjör.

Utbildning: Kandidatexamen offentlig förvaltning, inriktning ekonomi. Göteborgs universitet, examen2020. Redovisning och revision, Göteborgs universitet. 

Anton Djurberg

Titel: Projektledare.

Utbildning: Industriell ekonomi, inriktning logistik. Högskolan i Skövde, examen 2016.