Logga in
Logga in

Nytt räcke på bro över Mieån

Tisdagen den 17 oktober körde en lastbil igenom räckena på bron över Mieån vid trafikplats Karlshamn norr på E22. Räcket totalförstördes på en sträcka om 50 meter men kommer bytas på hela sträckan, 260 meter.

– Vi måste byta ut kantlisten av betong samt fästa in nya räcken i den utmed hela den skadade sidan, säger Bekir Özdemir, projektledare på Trafikverket.


En entreprenör är upphandlad och just nu pågår projekteringen av arbetet. Målet är att sätta igång på platsen i början av december.

– Normalt gör man inte den här typen av betongarbeten under vinterhalvåret eftersom betongen behöver hålla en viss temperatur. Men det här arbetet måste bli gjort och då löser vi det genom att tälta in det område där vi är och jobbar. Det innebär att arbetet får göras i etapper och därför kommer att ta lite längre tid än normalt, säger Bekir Özdemir.

I nuläget beräknas arbetet ta ungefär ett halvår. Efter det väntar flera underhållsarbeten.

– De kommande åren planerar vi för betongarbeten under bron och så småningom kommer räcket att bytas ut också på andra sidan. Exakt när vi blir kan vi inte säga idag men det ligger några år framåt i tiden, säger Bekir Özdemir.

Trafiken kommer att påverkas under byggtiden men i vilken omfattning och under vilka perioder är ännu inte klart.

Kontakt

Bekir Özdemir

Telefon: +46 10-123 32 53