Logga in
Logga in

Nya rörbroar mellan Norråker och Hoting

Rörbroarna över Kvarnån och Högnäsån, på väg 998 mellan Norråker och Hoting, är i dåligt skick. För att upprätthålla standarden på vägen måste vi därför byta ut dem.

Broarna ligger på vardera sida om Högsnäset. På kartan längre ner på sidan är broarna utmärkta.

Medan vi byter ut broarna måste all passerande trafik åka via väg 1002 på andra sidan om Tåsjön istället. Tyvärr är det inte möjligt att bygga förbifarter som skulle göra det möjligt att passera under byggtiden eftersom omgivande miljö och terräng inte tillåter det.

Varje bro tar cirka fyra veckor att byta. Vi kommer att börja med bron över Kvarnån som ligger cirka två kilometer söder om Högnäset och därefter byta den över Högnäsån. Det är inte möjligt att byta båda samtidigt eftersom vi då skulle stänga in ett antal fastighetsägare mellan arbetsområdena och göra det omöjligt för dem att ta sig till och från sina bostäder.

Arbetet med att byta rörbroarna kommer att påbörjas den 16 januari 2023.

Inför byggstart kommer vi att sätta upp informationsskyltar på väg 998. Vi kommer också att informera på vår webbplats och i våra sociala kanaler. Syftet med rörbrosbyten är att bibehålla standarden på vägen.

Vi ber om ursäkt för de störningar vi orsakar i samband med brobytena.

Karta över väg 998.

Kontakt

Alexander Vengelin

Projektledare

Telefon: +46 10-123 26 39