Logga in
Logga in

Stadsbergstunneln öppnar två dagar tidigare – får ny belysning till våren

Stadsbergstunneln öppnar för trafik tidigare än planerat – måndag den 10 oktober. Men på grund av försenade leveranser har vi inte kunnat genomföra belysningsarbetena. Därför kommer vi att stänga av tunneln igen i vår.

Stadsbergstunneln längs väg 87 mellan Hammarstrand och Stugun har varit avstängd sedan den 12 september.

– Vi har under avstängningen gett Stadsbergstunneln ett rejält ansiktslyft både in- och utvändigt. Vi har sprutat betong på tunnelväggarna, lagat läckage och förstärkt berget med hjälp av nät och bultar, säger Alexander Vengelin, projektledare på Trafikverket.

Tunneln kommer att öppna måndag den 10 oktober, vilket är två dagar tidigare än planerat.

Tyvärr har vi efter försenade leveranser, som beror det rådande omvärldsläget, inte fått armaturfästen till den nya belysningen som vi ska montera i tunneln. Den nya belysningen räknar vi kunna sätta upp först under våren 2023. Fram till dess kommer det inte att finnas någon belysning i tunneln. Vi kommer att sätta upp varningsskyltar i anslutning till Stadsberget i väntan på monteringen under våren.

– Det är naturligtvis tråkigt att vi inte kan sätta upp den nya belysningen nu och att vi kommer att tvingas att stänga av tunneln ännu en period. Men ny belysning kommer att finnas på plats till våren, säger Alexander Vengelin.

Arbetet med belysningen beräknas att ta omkring två veckor. Du som måste passera Stadsberget kommer även då att ledas förbi via alternativa vägar.

Kontakt

Alexander Vengelin

Telefon: +46 10-123 26 39