Logga in
Logga in

Nu startar arbetet med Mankellbron i Sveg

Måndag den 22 april startar vi arbetet med att byta ut körbanan på Mankellbron i Sveg. Arbetet beräknas ta ungefär fyra veckor och bron är under tiden helt avstängd för fordonstrafik.

Mankellbron är en kombinerad väg och järnvägsbro i centrala Sveg. Själva bron är trång och körbanan i dåligt skick och den behöver därför bytas ut. Vi kommer att starta arbetet måndag 22 april och räknar med att bli klara torsdag 16 maj.

Arbetsperiod: måndag 22 april - torsdag 16 maj
Arbetstid: måndagar-torsdagar 06:00-18:00

Bron kommer att vara helt avstängd under arbetstid, måndag-torsdag 06:00-18:00. Övrig tid, det vill säga fredagar samt kvällar och helger, är bron öppen för gång- och cykeltrafik. Fordonstrafik kommer inte att vara tillåten under någon tid och vi hänvisar därför all fordonstrafik till och från centrala Sveg via väg E45 under arbetsperioden 22 april - 16 maj. Se karta med omledningsväg.

Vi ber om ursäkt för eventuella störningar vi orsakar i samband med arbetet och ber alla trafikanter att uppmärksamma tillfälliga skyltar samt visa hänsyn till medtrafikanter och de som arbetar på vägen.