Logga in
Logga in

Nässjö – Centrum för försörjning av material till järnvägen i Sverige

I Nässjö finns Trafikverkets centrallager för material till järnvägsanläggningen sedan många år. Nu börjar man bli trångbodda och planen är att inom några år kunna flytta verksamheten till större och modernare lokaler.

Sedan förra veckan ligger en så kallad hyresvärdsupphandling för 15 år ute och förhoppningen är att kunna flytta in i nya och större lokaler inom några år. Upphandling görs för att säkerställa en robust, tillförlitlig, effektiv och hållbar materielförsörjning under många år framöver.

– Nässjö har ett mycket bra logistiskt läge för försörjning inom Sverige och vi har under processen haft en bra dialog med Nässjö Näringsliv AB, så det är glädjande att verksamheten kommer fortsätta att vara kvar i Nässjö, säger Mats Karlsson avdelningschef Trafikverket Inköp och logistik.  Vi börjar bli lite trångbodda i våra nuvarande lokaler och att vi gått ut med upphandlingen gör att vi inom några år kan flytta verksamheten till större och moderna lokaler, slutar Mats Karlsson.

Förhoppningen är att flytten kan ske inom 2–3 år. På sikt kan flytten till större lokaler innebära fler arbetstillfällen men det får framtiden utvisa.

 Kortfakta Avdelning Logistik

Verksamheten i Nässjö går tillbaka till början av 1930-talet. 1988 beslutades att centralisera lagerverksamheten av järnvägsmateriel till Nässjö. Dagens lokaler har under årens lopp moderniserats och omfattar cirka 30 000 m2, både under tak och utomhuslagring. Det finns cirka 16 000 artiklar i lager och är i nuläget runt 70 anställda.

Kontakt

Mats Karlsson

Telefon: +46 10-123 74 84