Logga in
Logga in

Tågen från Trelleborg står still efter urspårning

All tågtrafik till och från Trelleborg står still efter en urspårning på Trelleborgs godsbangård. Inga tåg rullar just nu från Trelleborg en första prognos för trafikstart är satt till klockan 16.00 tisdagen den 17 maj.

Ett godståg spårade ur på Trelleborg godsbangård tidigt på tisdagsmorgonen. Urspårningen inträffade i en växel och denna växel är nu förstörd och måste repareras.
- Efter första inspektion på plats kan vi konstatera att det är mycket som förstörts vid urspårningen. Som det ser ut nu är en spårväxel förstörd, ungefär 500 meter spår skadat och ett tusental slipers kommer behöva bytas ut, säger Annika Canaki, avdelningschef för underhåll på Trafikverket region Syd.

Trafikverket har nu personal på plats för att ta reda på vad som hänt och hur stora skadorna är.
- Arbetet med att hitta en orsak till urspårningen har påbörjats. Det är ett komplicerat arbete som tar tid. Vi kan inte föregå utredningen kring orsak utan inväntar den påbörjade utredningen, säger Annika Canaki.

Tågtrafiken mellan Trelleborg och Östra Grevie ersätts nu med bussar. Resenärer hittar all information om sin resa i Skånetrafikens app.

 

Kontakt

Sara Lindström

Telefon: +46 10-123 02 31