Logga in
Logga in

Nytt oväder på väg mot södra Sverige

Vintern ger sig inte. Under tisdagen väntas ett snöoväder dra in med stora mängder snö och hårda vindar, vid sydligaste kusten är det risk för stormbyar. Dessutom kommer det att följas av några riktigt kalla dygn.

Vid en trafiksamverkan vid 11-tiden på måndagen tog Trafikverket beslut om att stänga ett par järnvägssträckor i regionen. Samtidigt uppmanas bilister som inte behöver ge sig ut i trafiken att låta bilen stå. Stillastående bilar minskar framkomligheten för plogbilar och utryckningsfordon att ta sig fram.

Tågtrafik

Trafikverket har tagit beslut att stoppa trafiken mellan Ystad och Simrishamn och Eslöv-Teckomatorp-Helsingborg. Beslutet kan ändras beroende på hur vädersituationen förändras. Vädersituationen kan innebära att andra banor kan påverkas under ovädret.
– Vi tar sådana här beslut för att vi inte vill att tåg med resenärer ska fastna på linjen och att resenärer får möjlighet att ändra sina resplaner, säger Ola Malmberg, enhetschef underhållsdistrikt Syd Järnväg. Snö och vindar gör att vi höjer beredskapen för att vara beredda inför ovädret, slutar Ola.

Stängda banor

Eslöv – Teckomatorp, Tisdag klockan 00.00 till onsdag klockan 12.00 .
Teckomatorp – Helsingborg, tisdag klockan 00.30 till onsdag klockan 12.00.
Ystad – Simrishamn, Tisdag klockan 01.30 till onsdag klockan 12.00.

Vägtrafik

Vädret som är på väg in kommer att ställa till det på vägarna. Plogning och halkbekämpning försvåras av att det kommer stora mängder snö i kombination med hårda vindar.
– Bilister som är tvungna att ge sig ut på vägarna uppmanas att vara medvetna om riskerna med snödrev och andra hinder som hastigt kan dyka upp. Vi kommer att göra allt vi kan för att hålla vägarna i ett farbart skick men du som kör har också ett personligt ansvar att köra trafiksäkert. Håll avstånd, sänk farten och kan du låta bilen stå – gör det, säger Torbjörn Axelsson, enhetschef underhållsdistrikt Syd väg mellersta.

Kontakt

Ola Malmberg

Telefon: +46 10-123 90 15

Torbjörn Axelsson

Telefon: +46 10-123 80 86