Logga in
Logga in

Vindar stänger tågtrafik – besvärligt även på vägarna

Under onsdagen väntas hårda vindar och snö dra in över området. Tågtrafiken kommer att påverkas. Det väntas också besvärligt väglag.

Tågtrafik

Trafikverket tog under tisdagen beslut att stänga vissa järnvägssträckor på grund av den hårda vind och snö som väntas. Enligt SMHI som varnar för vädret kan vindarna nå upp mot 20 m/sek tillsammans med snöfall. De bansträckor som påverkas av beslutet är sträckan Halmstad – Värnamo som stängs från onsdag klockan 05 till klockan 16. Mellan Kristianstad och Karlshamn kommer tågtrafiken att glesas ut.
Vi stänger sträckorna av säkerhetsskäl. Vi vill inte att resandetåg ska tvingas till oförutsedda stopp. Eftersom det även är minusgrader kyls stillastående tåg snabbt ur samtidigt som det kan vara svårt att få fram ersättningstrafik. Andra sträckor kan stängas med kort varsel beroende på väderläget. De stängda banorna kommer att avsynas innan trafiken kan återupptas.

Trafikinformation

För tågresenärer gäller det att hämta information på tågbolagens webbplatser för att få aktuell information för respektive avgång.

Vägtrafik

Även för vägtrafiken väntas det problem och det gäller därför att vara uppmärksam på väglaget och anpassa sitt körsätt. Snö och hård vind gör att vägarna snabbt kan driva igen. Får du stopp på ditt fordon kör in till kanten så att blåljus och plogbilar kan ta sig fram. Räkna med att resan kan ta längre tid än normalt. Lyssna på trafikradion eller ta en titt på trafikinformationen på Trafikverkets webbplats.