Logga in
Logga in

Vi förbättrar Landskrona station

Vi ska förbättra tillgängligheten av stationen genom att höja standarden på hissarna. Arbetet startar 27 maj.

Vi kommer att bygga om hisschakten för att installera större hissar. Detta är en nödvändig åtgärd, eftersom de nuvarande hissarna inte längre är tillräckligt stora för att tillgodose behoven hos alla passagerare.

Vi startar i slutet av maj

Bygget är planerat att starta 27 maj och beräknas pågå till slutet av oktober detta år. Under perioden vecka 24 till vecka 33 (10 juni–18 augusti) kommer spår längst ut till öster vara avstängt (spår 1), och tågtrafiken kommer att ledas om till de övriga två spåren (spår 2 och spår 3). Detta kan påverka resenärer som använder stationen, och vi strävar efter att minimera eventuella olägenheter.

Så påverkas du 

Vi vill informera om att hissen på östra sidan, som betjänar spår 1 och 2, inte kommer att vara i bruk från och med vecka 24 (10 juni). Kort därefter kommer även hissen på västra sidan, som går till spår 3, att stängas av. Båda hissarna kommer att vara ur drift tills de nya hissarna är installerade. Under denna period kommer tillfälliga lösningar i form av trapphissar att finnas tillgängliga på både västra och östra sidan.

För att minimera olägenheter för resenärer som behöver hiss och ska resa från eller till västra sidan (spår 3), rekommenderar vi att du planerar att parkera ditt fordon eller ordna hämtning/lämning direkt på stationens västra sida. Vi är medvetna om att användningen av trapphissar inte är helt problemfri, men ser detta som den enda möjliga lösningen i detta projekt. Detta för att undvika att stänga av flera spår eller omdirigera tågtrafiken, vilket skulle kunna leda till inställda eller försenade tåg. Vi ber därför om er förståelse för eventuella resebesvär under denna ombyggnadsperiod.

Vi uppskattar ert tålamod och förståelse medan vi arbetar för att förbättra Landskrona station och ser fram emot att erbjuda en förbättrad service till alla resenärer.

Kontakt

Denis Smrkovic

Projektledare