Logga in
Logga in

Trafiken leds om vid trafikplats Lunda när räcke byts till betongbarriär

Vi byter ut en del av räcket vid trafikplats Lunda, väster om Strängnäs, till betongbarriärer av säkerhetsskäl. Arbetet sker den 2-6 januari och medför att delar av trafikplatsen stängs av och trafiken leds om.

Räckena i kurvan vid avfarten från E20 till väg 55 vid trafikplats Lunda ska bytas ut till betongbarriärer. Vi gör detta av säkerhetsskäl både för trafikanterna och för att vår driftentreprenör ska få en säkrare arbetsmiljö.

Trafikplatsen stängs av för trafik måndagen den 2 januari efter morgontrafiken, och öppnas senast tidig morgon fredagen den 6 januari. 

– För att kunna byta ut räcket till en betongbarriär behöver vi stänga av trafikplatsen. Det innebär en omväg för trafiken, men vi behöver utföra arbetet på ett säkert sätt och kan då inte ha passerande trafiken intill arbetsplatsen, säger Peter Miinalainen projektledare på Trafikverket.

Trafiken leds om och ombeds följa orange vägvisning för att komma rätt. Trafik från Strängnäs/Enköping som ska till Stockholm behöver åka till trafikplats Härad och vända. Trafik mot Strängnäs/Enköping/Uppsala behöver åka förbi trafikplats Lunda och till trafikplats Biskopskvarn för att vända och sedan åka tillbaka.

Arbetet beräknas ta cirka fyra-fem dagar.