Logga in
Logga in

Väg 55 stängs av 3-6 april mellan Strängnäs och Enköping på grund av vägskada

Från tidig morgon den 3 april fram till sen skärtorsdagskväll den 6 april kommer 55:an mellan Strängnäs och Enköping vara avstängd i båda riktningar. Vi behöver reparera en vägskada strax söder om avfarten till Morrarö.

Vi ska reparera en skada som uppstått där vägen löper längs bergssidan vid Björndalsviken, söder om avfarten till Morrarö. Skadan har uppstått när vatten trängt in i vägen.

Vägen stängs därför av från tidig morgon kl. 06.00 måndagen den 3 april och vi beräknar öppna igen för trafik sent under skärtorsdagskvällen den 6 april.

– Vattnet som rinner nedför berget behöver ledas bort till sjösidan. För att lösa detta lägger vi ner en vägtrumma, ett stort rör, under vägen. För att kunna lägga ner vägtrumman behöver vi gräva bort en stor del av vägen och kommer att gräva oss ner till tre meter som djupast, säger projektledare Peter Miinalainen.

När vi gör våra arbeten påverkar det din vardag, det är vår ambition att störa så lite och så kort tid som möjligt.

Så påverkas din resa före kl. 06.00 måndag 3 april

Nu och fram till kl. 06.00 måndag 3 april är ett körfält avstängt. Det innebär att du kan komma fram hela vägen mellan Strängnäs och Enköping, men det kan ta lite längre tid. Trafiken regleras med ljussignal på plats.

Så påverkas din resa mellan kl. 06.00 måndag 3 april och sent skärtorsdag kväll 6 april

Från kl. 06.00 måndag 3 april fram till sent under skärtorsdagens kväll 6 april stänger vi av vägen mellan Strängnäs och Enköping.  Kommer du från Enköping kommer du fram ända till Morrarön. Kommer du från Strängnäs kommer du fram ända till Svedäng. Däremellan är det avstängt och vi hänvisar dig att köra via E18, väg 56 och E20 och omvänt. Följ orange skyltning på plats.

Så påverkas din resa om du reser med buss

För att få reda på hur just din resa påverkas hänvisar vi dig att ta kontakt med ditt bussbolag.