Logga in
Logga in

Stallarholmsvägen stängs av när vi lagar vägtrumma vid Fatburen

Från den 3 december kl. 17.00 till den 5 december kl. 07.00 stänger vi av väg 980, norr om Mariefred. Vi ska montera två tillfälliga vägtrummor efter höstens problem med översvämningar. Trafiken hänvisas via Malmby.

Avstängningen tidigareläggs på grund av vädret

På grund av vädret stängs vägen av från söndag den 3 december kl.17.00 och öppnas igen för trafik tisdag 5 december kl.07.00. 

Detta beror på att vägen frusit och för att kunna utföra arbetet behöver vi tina den först. Under söndagskvällen och natten kommer vi att lägga ut kol och plåtar för att tina vägen där vi ska gräva. Vägen kommer vara avstängd och inga fordon kan köra förbi.

​– Vägtrumman vid Fatburen har inte fungerat som den ska och behöver bytas ut. Problemen har lett till översvämningar av vägen och har haft negativ påverkan på framkomligheten längs Stallarholmsvägen, säger projektledare Peter Miinalainen.

För att slippa pumpa vatten över vägen lägger vi ned 2 stycken tillfälliga vägtrummor för att förhindra att vägen svämmar över. Det är ett arbete som kräver att vi stänger vägen för trafik.

Väg 980, Stallarholmsvägen kommer att vara avstängd vid Fatburen från söndag den 3 december kl.17.00 och öppnas igen för trafik senast tisdag 5 december kl.07.00.

Trafiken leds om via väg 977 Malmby

Under tiden vi arbetar leds trafiken om via Malmby på väg 977 och E20 för de som ska åka mellan Mariefred och Stallarholmen.

– Vi har full förståelse för att den förlängda restiden påverkar trafikanterna. Tack för ert tålamod, säger projektledare Peter Miinalainen.

Vi genomför ett mer omfattande byte av vägtrumman 2024

Under nästa år kommer vi byta ut den befintliga trumman. Det är ett mera omfattande arbete. För det krävs undersökningar och tillstånd från Länsstyrelsen. När vi kan byta ut den gamla trumman mot en ny går därför inte att säga i nuläget.