Logga in
Logga in

Mycket trafik under jul – tänk på det här

Under julen ger sig fler än vanligt ut i trafiken och det kan innebära köbildning, speciellt till och från Stockholm. Planera din resa och ta del av trafikinformation för en smidigare färd.

Du som ska ut på vägarna kan hjälpa dig själv och andra i jultrafiken genom att ta del av trafikinformation innan avresan. Andra tips är att du ger dig ut i tid, kör enligt hastighetsbegränsningar och anpassar både bil och körning efter rådande väglag. Det är också viktigt att ta pauser under resans gång.

Ta del av aktuell trafikinformation

Vinterväglag i kombination med många trafikanter på vägarna innebär fler olyckor än vanligt. Var därför uppmärksam på förändrad framkomlighet, även under din resa. Aktuell trafikinformation för stockholmsregionen hittar du som vanligt på Trafiken.nu. Reser du bortom regionens gränser så hittar du information om trafikläget, väglag och rastplatser på Trafikverkets webbplats på startsidan under Trafikinformation, väg. Lyssna även på radions trafikrapporter.

Välj rätt tid för avfärd

Vissa vägar är mer drabbade av jultrafiken än andra, speciellt de större vägarna som löper in och ut från Stockholm. För att undvika olyckor, förseningar och stress har vi tagit fram prognoser för var och när de största riskerna för köer förväntas bli i år.

På trafiken.nu kan du ta del av statistik över hur mycket trafik det brukar vara under dagarna vid jul.