Logga in
Logga in
Bron över Olandsån vid Kärven utlopp. Foto: WSP Sverige AB

Begränsad framkomlighet på bro över Olandsån vid Kärvens utlopp

Vi har upptäckt skador på bron mellan Ekeby och Söderby, strax väster om Knutby. Av säkerhetsskäl är hastigheten sänkt förbi platsen till 30km/h.

Bron stängs för trafik 20-24 maj 2024

På grund av brons skador har vi beslutat att genomföra akuta reparationer på bron. För att kunna utföra arbetet på ett säkert sätt måste vi stänga bron för trafik. Bron är helt avstängd 20-24 maj. Vi hänvisar trafikanter till alternativa vägar under tiden. De akuta åtgärderna ska säkerställa att bron är fortsatt körbar. Mer omfattande reparationer sker tidigast 2025.

Vi sänker hastigheten vid bron

Vid en inspektion av bron konstaterades att räckena på bron är i dåligt skick. För att säkerställa att trafiken kan köra över bron på ett säkert sätt har vi satt upp skyltar vid bron och sänkt hastigheten från 70km/h ner till 30km/h.

Tidigare satte vi upp barriärer längs med brons räcken men för att underhållet av vägen ska fungera och näringarna i området fortsatt ska kunna ta sig på ett smidigt sätt har vi plockat bort barriärerna. Vi har istället valt andra åtgärder och tillfälligt stärkt upp räckena. Det är viktigt att trafikanter respekterar skyltningen och kör försiktigt över bron.

När räckena kommer att repareras vet vi i nuläget inte, det kommer tidigast ske 2025. Vi kommer att uppdatera med mer information när vi vet mer om när vi kan genomföra reparationsarbeten på bron.