Logga in
Logga in

Nu får väg 61 mellan Karlstad och Arvika ny beläggning

Den 3 juni – 12 juli lägger vi ny asfalt på sträckan Säldebråten-Orrnäset. Vi arbetar dagtid, tänk på att din restid kan förlängas. När vi är klara blir din resa bättre.

– Äntligen är vi igång med att ge vägarna i Värmland ny beläggning för året. Slitna vägar får ny asfalt som gör trafikanternas resa smidigare, säger projektledare Per-Anders Hult.

Sträckan på väg 61 där vi lägger ny asfalt är ca 10km och när vi är klara kommer vägen bli tryggare och smidigare att köra på.

Så påverkas trafiken

När vi asfalterar om kommer trafiken att ledas förbi arbetet med hjälp av vakt och lots. Där vi arbetar kommer hastigheten vara sänkt. Tänk på att planera din resa i god tid eftersom din restid kan förlängas.

Kör försiktigt förbi arbetet

När vi arbetar innebär det att din resa kan påverkas. Det är viktigt att anpassa hastigheten förbi arbetet och visa hänsyn till de som arbetar där. Din fart förbi är vägarbetarnas arbetsmiljö.

– Jag vill uppmana alla som åker förbi arbetena att respektera skyltar och sänka hastigheten så att alla som arbetar längs vägen känner sig trygga. De vill också komma hem efter jobbet, säger projektledare Per-Anders Hult.

Den här typen av arbete är mycket beroende av vädret, vid mycket regn behöver vi flytta fram arbetet.  Men i nuläget räknar vi med att kunna påbörja arbetet den 3 juni och vara klara i mitten på juli.