Logga in
Logga in

Vi byter beläggning på E4 söder om Skellefteå

Mellan den 7-18 augusti gäller det att starta sin resa i tid då Trafikverket byter beläggning på E4 söder om Bureå.

Trafikverket planerar att byta beläggning på E4 mellan Daglösten och Bureå under perioden 7-18 augusti. Arbetena pågår dagtid (kl 06-20) och innebär att framkomligheten begränsas och regleras med lots/trafikljus.

– Vi måste stänga av körfält under tiden arbetena pågår. Asfaltsläggarmaskinen är ungefär 80 meter lång då det är en så kallad remixing som ska läggas. Sedan måste asfalten få svalna innan vi släpper på trafik så man får räkna med väntetider, säger Maria Tenskog Lundholm, projektledare vid Trafikverket.

Metoden med remixing innebär att man återanvänder den befintliga beläggningen till 100 procent genom att värma, fräsa upp och blanda den med en mindre mängd ny massa på plats.

– Vi vill uppmana trafikanter att planera sin resa och starta i god tid till exempelvis flygplatsen. Det är också viktigt att visa hänsyn till de som jobbar efter vägarna och hålla nere hastigheten. Vi hoppas på överseende med att det är lite stökigt längs vägarna i sommar, säger Maria Tenskog Lundholm.

Det pågår fler vägarbeten i trakterna runt Skellefteå, ett av dem på väg 774 mot Skellefteå flygplats. Vägen är under tiden avstängd och trafiken leds om via E4.

Kontakt

Maria Tenskog Lundholm

Projektledare

Telefon: +46 10-123 75 51