Logga in
Logga in

Kvälls- och nattarbeten på Sundsvallsbron

Underhållsarbeten måndag - fredag, 26-30/9, samt måndag 3/10. Bron är stängd för fordonstrafik kvälls- och nattetid klockan 19.00 - 06.00. Trafiken på E4 leds om via E14 - Timmervägen - Birsta. Räkna med längre restid.

- Det är dags för höstens underhållsarbete då vi spolar och rengör bron. Varje år utför vi löpande brounderhåll för att din resa ska bli säker och för att du ska komma fram som planerat, berättar projektledare John Löfgren.

- Utöver spolingsarbetena passar vi även på att laga asfalten kring övergångskonstruktionerna, det vill säga den konstruktion som förbinder brospannen med varandra och med landsidorna. Vi har inte kunnat slutföra arbetet på grund av regn så vi behöver stänga bron även på måndag den 3 oktober, berättar Trafikverkets projektledare John Löfgren.

För att minimera störningarna genomför vi arbetet på kvälls- och nattetid, mellan klockan 19.00 och 06.00, när det är färre trafikanter. 

- Vi utför tidsödande arbeten som kräver uppehåll så veckans regnväder har ställt till det för oss. Vi hoppas vara klara på måndag kl 06.00 men jag kan inte lova det. Under arbetet leder vi fordonstrafiken via E14, Timmervägen och Birsta. Räkna med något längre restid, uppmanar John.

Gång- och cykelvägen är öppen. Det brukar inte vara så många ute denna tid så vi kan anpassa arbetet efter dem.

Vi ber om överseende med de tillfälliga störningar som arbetet medför.

Trafikstörningar

Det är många aktörer som bygger i Sundsvall. Bäst koll på var det pågår byggprojekt hur de påverkar framkomligheten får du på sundsvallväxer.se

Här kommer du till kartan som visar på vilka platser det är trafikstörningar i Sundsvall