Logga in
Logga in

Kvälls- och nattarbeten på Sundsvallsbron - trafiken leds om

Sundsvallsbron är avstängd för fordonstrafik tre nätter, kockan 19.00-06.00, den 15-18 maj. Vårens underhållsarbeten ska utföras. Trafiken leds om, räkna med längre restid. Gång- och cykelvägen hålls öppen.

- Det är dags att vårstäda bron och ta hand om grus och sand efter vintern. Vi utför löpande underhåll för att din resa ska bli säker och för att du ska komma fram som planerat, berättar projektledare John Löfgren.

Arbetet innebär att vi sopar bron fri från grus och spolar den ren med högtryck. Vi gör det under lågtrafikerade tider, kvälls- och nattetid, för att minimera störningarna för trafikanterna.

- Vi stänger bron i båda körriktningarna med start på måndag den 15 maj klockan 19.00 och fram till klockan 06.00 på tisdag morgon. Det blir samma avstängning de kommande två kvällarna/nätterna. Senast kl 06.00 på torsdag morgon den 18 maj beräknar vi vara klara. Vår ambition är att hålla stängt så kort tid som möjligt. Det är mängden grus på bron som styr hur många nätter vi behöver jobba. 

- Vi håller gång- och cykelvägen öppen men jag uppmanar dig som passerar på bron under  tiderna vi jobbar,  att vara uppmärksam och ta det försiktigt. Fordonstrafiken leder vi om via Birsta - Timmervägen - E14. Räkna med något längre restid under dessa tider, uppmanar John.

Vi ber om överseende med de tillfälliga störningar arbetet orsakar.