Logga in
Logga in

Viforsbron i Matfors tillfälligt avstängd

Vi ska förstärka och stabilisera vägen mot Viforsbron i Matfors. Arbetet innebär att vi behöver stänga bron måndag - onsdag 16-18 oktober. Trafiken leds om via vägar runt sjön Marmen. Räkna med längre restid dessa dagar.

- Vi ska förbättra vägen som ansluter till Viforsbron norrifrån, från Viforshållet. Vägen mot bron har satt sig så vi ska gräva ur några meter av den för att förstärka och stabilisera vägen. Bron kommer därför vara stängd för alla trafikanter, även gående och cyklister, berättar projektledare Per Fläckman. 

- Under tre dagar, måndag till onsdag den 16-18 oktober, hänvisar vi alla trafikanter till vägar runt sjön Marmen, via väg 568, 550 och 544. Det är en sträcka på drygt 26 kilometer runt sjön så vi uppmanar dig som trafikerar sträckan att ta extra restid i beräkning.

När vi öppnar bron igen blir det begränsad framkomlighet. ett körfält öppet, fram till dess arbetet är avslutat.

Störande arbeten

För dig som bor intill Viforsbron innebär arbetet byggtrafik nära dig. Vi använder tunga maskiner och vibratorer för att packa massorna i förstärkningsarbetet, arbetsmoment som kan upplevas bullerstörande. 

- Hur man upplever buller är väldigt individuellt. Vi planerar att jobba dagtid, från morgon till tidig kväll. Jag hoppas på överseende med de tillfälliga störningarna. Du är alltid välkommen att höra av dig om du undrar något, hälsar Per.

När vi är klara har vi förbättrat vägen så att din resa blir säkrare.