Logga in
Logga in

Dags för årlig städning och underhåll på Sundsvallsbron

Sundsvallsbron är avstängd för fordonstrafik tre kvällar och nätter, kockan 19.00-06.00, den 25-28 september för årlig städning och underhåll. Trafiken leds om, räkna med längre restid. Gång- och cykelvägen hålls öppen.

- Det är dags för höstens rengöring och underhåll av Sundsvallsbron då vi bland annat sopar och spolar den ren. Under tiden behöver vi stänga bron i båda körriktningarna under tre kvällar och nätter med start klockan 19.00 måndag den 25 september. Vi öppnar bron igen klockan 06.00, innan morgontrafiken kommit igång, berättar projektledare John Löfgren.

Arbetet innebär att vi sopar bron fri från grus och spolar den ren med högtryck. Vi gör det under lågtrafikerade tider, kvälls- och nattetid, för att minimera störningar för dig som trafikant.

- Fordonstrafiken leder vi om via Birsta - Timmervägen - E14. Räkna med något längre restid under dessa tider. Gång- och cykelvägen kommer vara öppen. Var uppmärksam och ta det försiktigt om du går och cyklar på bron under de tider vi jobbar, uppmanar John.

- Senast kl 06.00 på torsdag morgon den 28 september beräknar vi vara klara. Vi ber om överseende med de tillfälliga störningar arbetet orsakar. Vår ambition är att hålla stängt så kort tid som möjligt.

Vi utför löpande underhåll för att din resa ska bli säker och för att du ska komma fram som planerat.