Logga in
Logga in

Vi asfalterar om E20 mellan Arboga och Kungsör – västergående trafik leds om

Från kvällen den 14 augusti fram till den 16 september asfalterar vi om E20 mellan Arboga och Kungsör i riktning mot Eskilstuna. Medan vi arbetar kommer trafiken mot Arboga/Örebro att ledas om.

Arbetet sker mellan Arboga och Magnäs, väster om Kungsör. Vi börjar med att fräsa bort den nuvarande asfalten och sedan lägger vi den nya asfalten på sträckan.

Vi leder om trafiken mot Arboga/Örebro

För att kunna utföra arbetet på ett säkert sätt stänger vi av E20 i västergående riktning, mot Arboga/Örebro under hela arbetet. Bilister västerut leds av E20 vid västra infarten till Kungsör, Sandskogstorp, och hänvisas till att åka väg 250 till Köping där man sedan ansluter till E18 för färd till Arboga och vidare mot Örebro. Vi uppmanar trafikanter att följa orange vägvisning.

Trafik mot Kungsör/Eskilstuna är kvar på E20

Den östergående trafiken mot Kungsör/Eskilstuna kommer att vara kvar på europavägen.

Boende längs med enskilda vägar till Granhammar, Svarthäll, Skäftruna och Reutersberg åker via den enskilda vägen Sandskogstorp.

Arbetet sker dagtid mellan klockan 06.00 och 20.00, måndag-torsdag. Inget arbete sker fredag-söndag. Men omledningen kvarstår tills hela arbetet är klart.

Värna om de som arbetar på vägen – passera med försiktighet

– Tänk på att sänka hastigheten och ta hänsyn till dem som arbetar på vägen, din fart förbi är deras arbetsmiljö, säger projektledare Lennart Westin på Trafikverket.

Underhållsarbeten av detta slag är mycket beroende av vädret. Den beräknade byggtiden är cirka fem veckor.