Logga in
Logga in

Stopp i tågtrafiken mellan Töreboda och Moholm

I torsdags drog ett oväder in över Västra Götaland. I samband med de hårda vindarna fick järnvägen mellan Töreboda och Moholm omfattande skador.

Det är tre tak som den hårda vinden slitit loss från intilliggande fastigheter. Takdelarna har landat på både kontaktledningen och själva banvallen. Plåtdelar, isolering och annat bråte låg på fredagsmorgonen utspridda över järnvägen. Det innebär att tågtrafiken mellan Skövde och Töreboda står stilla. Tåg mellan Stockholm och Göteborg påverkas av inställda avgångar och omledningar via andra banor, vilket ger förseningar. Kontakta ditt tågbolag för att få veta vad som gäller för just din resa.

Det är svårt att lämna en prognos när skadorna kan vara lagade och tågen kan börja rulla igen. Arbetet på platsen går som planerat och enligt bedömning på lördagsförmiddagen står nuvarande prognos fast att ett av spåren kan öppna tisdag den 9 augusti. Prognosen är fortsatt osäker och vi kommer att kunna lämna en mindre osäker prognos under söndag. Vi jobbar dygnet runt för att kunna öppna järnvägssträckan så snart som möjligt.

Under fredagsdygnet fokuserar Trafikverkets entreprenör med att ta bort allt bråte för att kunna bilda sig en uppfattning om skadorna. Därefter kan vi identifiera vilket material som behövs och först då kan vi börja laga det som är trasigt.