Logga in
Logga in

Innovation och inlevelse på Ingenjörsdagen

Trafikverket var på plats när Ingenjörsdagen gick av stapeln på Nacka Strandsmässan i Stockholm. Spännande samtal skedde i livepoddar och paneldiskussioner på scen.

Ingenjörsdagen är ett event för alla Sveriges ingenjörer – ett forum för lärande och nätverkande samt ett tillfälle att lyfta innovationskraft och kreativitet. Ett stort antal Trafikverkare var på plats, redo för mingel men också på scen och  livepoddar.

– Vi har, precis som väldigt många andra på marknaden, ett stort rekryteringsbehov av ingenjörer så det är av vikt att vi visar upp oss i sådana här sammanhang för att säkra framtida kompetensförsörjning, säger Linn Bröms, HR-strateg Arbetsgivarprofilering.

Lära i lurarna

Programmet innehöll en mängd punkter och alla samtal på scen och poddar lyssnade deltagarna på via hörlurar. Deltagare med avtagna hörlurar visade att de var öppna för samtal.

Trafikverkets Hanna Eklöf, utredningsledare klimat, Emil Adén, hr-chef för attrahera och rekrytera och Olof Johansson, programchef för digitaliseringen av transportsystemet, diskuterade bland annat ingenjörernas roll, mobilitet, elektrifiering, hållbarhet samt lärandekultur och inkludering.

Olof Johansson, programchef för digitaliseringen av transportsystemet på Trafikverket.

Stora ingenjörspriset student

Nytt för i år är priset Årets student, som Trafikverket delar ut för att lyfta unga personer med innovativa idéer. Fem utvalda studentgrupper berättade om sina projekt.

– Det var roligt att det var en sådan bredd av kreativa idéer och lösningar som presenterades. Lösningar som kan skapa nytta för såväl människan som för det hållbara samhället. Innan en vinnare koras ska fler studenter presentera sina idéer på de andra orterna där Ingenjörsdagen hålls. Det här blir spännande, säger Olof Johansson.

Fakta

Ingenjörsdagen är ett initiativ av Linti group. Trafikverket, Scania, Skanska, Vattenfall, Försvarsmakten och Northvolt är huvudpartners.

Ingenjörsdagen sker även på följande orter:

  • Malmö 21 september
  • Luleå 25 oktober
  • Göteborg 9 november

Till dessa tillfällen går det att söka till Årets student, se länkar. Prisutdelningstillfälle för samtliga ingenjörspris kommer att ske i Stockholm.