Logga in
Logga in

Attraktiv arbetsgivare bland studenter och yrkesverksamma

Trafikverket har utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Det visar årets omröstning i Karriärföretagens student- och karriärnätverk. Även i Universums undersökningar rankas vi högt.

Karriärföretagen har via sitt student- och karriärnätverk för unga yrkesverksamma genomfört omröstning gällande deras val av framtida arbetsgivare genom att ställa frågan vilka som är de tre mest attraktiva och spännande arbetsgivarna bland företagen som utsetts till Karriärföretag 2022.

Deltagare i omröstningen för studenter var nära 2 900 studenter som studerar en akademisk utbildning fördelat på sju kategorier. Sammanställningen visar att Trafikverket ligger på topp-tio-listan inom följande tre kategorier: It-, civil- och högskoleingenjörsstudenter.

Antalet unga yrkesverksamma som deltog i omröstningen var cirka 3 800 fördelat på sju kategorier. Här ligger Trafikverket på topp-tio-listan inom fyra kategorier: It-, ekonomer, civil- och högskoleingenjörer.

Spännande verksamhet

–  Jag ser detta som ett kvitto på att vårt arbete, bland annat med att visa upp vår spännande verksamhet och hur det är att jobba hos oss, ger resultat, säger Emil Adén, hr-chef på avdelningen Attrahera och rekrytera, Trafikverket.

Universums undersökningar, där studenter och yrkesverksamma röstar fram sina drömarbetsgivare, bestod i år av över 25 5000 studenter och 16 500 yrkesaktiva akademiker. Även här ser vi att Trafikverket rankas högt och är en av topp 100 arbetsgivarna i Sverige.

I Randstads undersökning om Sveriges mest attraktiva arbetsgivare kom Trafikverket på plats 12.

Intresserad att läsa mer? Karriärföretagens topp 10-listor för varje kategori kan du läsa via länkarna. Universums topp 100-listor (student, juniora och seniora yrkesverksamma) kan du också nå via länkarna nedan, liksom Ranstads undersökning.