Logga in
Logga in

Nytt oväder på väg mot södra Sverige

Ett tidvis kraftigt snöfall i kombination med hårda vindar drar under tisdagen och onsdagen in i stora delar av södra Sverige och kan göra det besvärligt på vägarna och orsaka förseningar för tågtrafiken.

Kraftigt snöfall och vind kan komma att ge begränsad framkomlighet och störningar i vägtrafiken i stora delar av södra Sverige under tisdagen och onsdagen. Även tågtrafiken kan komma att drabbas av störningar och förseningar. Följ väderutvecklingen och hämta trafikinformation på Trafikverkets webbplats, lyssna på lokalradion och framförallt var rädd om dig och andra i trafiken.

Trafikpåverkan väg

Ovädret och snön ställer till det med problem ute på vägarna med begränsad framkomlighet och kan resultera i avstängda vägar som följd. Trafikverkets entreprenörer plogar och halkbekämpar dygnet runt, de största vägarna först.

Om du måste ge dig ut i trafiken tänk på att:

  • Hämta trafikinformation på Trafikverkets webbplats, se länk nedan
  • Anpassa hastigheten och körsätt efter väglag, tänk på att hinder i form av fallna träd kan blockera körbanan.
  • Visa hänsyn till medtrafikanter och snöröjningsfordon.
  • Ta med spade, värmeljus, filtar och vatten i ditt fordon.
  • Ta god tid på dig och räkna med att resan kan ta längre tid.

Trafikpåverkan järnväg

Det är risk att även tågtrafiken drabbas av störningar på grund av vädret. Framkomligheten kan begränsas och tåg kan försenas och ställas in med kort varsel. Kolla med ditt resebolag innan du ska åka för att vara uppdaterad om vad som gäller för just din avgång.

SMHI varnar

Ta det försiktigt i busvädret – räkna med problem för både bil- och tågtrafik. Ta varningarna som utfärdats på allvar, så är risken mindre att du råkar ut för överraskningar.