Logga in
Logga in

Skolbarn och öbor statister i stor räddningsövning på färja

I filmen kan du se hur en stor evakueringsövning går till. Denna sker i Gränna på Visingsöleden och statister i övningen är skolbarn, lärare och boende på Visingsö, personal från andra färjeleder med flera.

Färjerederiet är en del av Trafikverket. Filmen visar en stor räddningsövningr i Gränna på Visingsöleden och statister i övningen är skolbarn, lärare och boende på Visingsö, personal från andra färjeleder med flera. Det är extra viktigt att övningen genomförs med personer som åker med färjan dagligen till skolor, arbete och annat.

System framtaget för att underlätta evakuering

Marine Evacuation System (MES) är ett system som konstruerats för att evakuera många människor snabbt från ett fartyg. Det handlar om två jättelika självuppblåsande gummiflottar som man åker rutschkana ner till från färjan 

Det är sällan sådana övningar genomförs och det görs enbart på de största färjelederna. Därför ger filmen också viktig information till de medarbetare i Färjerederiet som arbetar på mindre leder. Filmen visar att Trafikverket Färjerederiet har kapacitet och kunskap att rädda personer vid en olycka till sjöss. Det är tryggt att färdas med oss.

 

Stor evakueringsövning på Visingsöfärja