Logga in
Logga in

Strålkastastarljus på ingenjörsstudenter

Är du eller känner du en innovativ student eller ett team studenter som har en idé som på ett eller annat sätt har potential att förbättra världen? Då kan du nominera till Stora ingenjörspriset Årets student.

Trafikverket delar ut Stora ingenjörspriset Årets student under Ingenjörsdagen i Stockholm den 23 november. Med Stora ingenjörspriset för studenter vill vi sätta strålkastarljuset på alla unga människor som läser till ingenjör.

– Vi har en stor och bred verksamhet och vi behöver alltid utveckla oss, bli mer innovativa och driva på utvecklingen så att vi kan nyttja ny teknik för framtidens transportsystem. Här tror vi att studenter, bland annat inom ingenjörsområdet, kan komma med nya insikter, tankar och idéer. Studenter är viktiga för oss – både nu och i framtiden, säger Olof Johansson, programchef för Digitalisering av transportsystemet på Trafikverket, som är med i juryn och delar ut priset på Ingenjörsdagen.

Ingenjörsdagens avsnitt av Brainpod med just Olof Johansson lanseras i veckan. I podden pratar Olof om priset, vad han sysslar med på dagarna rörande innovation och digitalisering av transportsystemet samt varför han tycker om att jobba på Trafikverket. Gå in och lyssna. Och läs mer om priset och hur du går tillväga för att nominera via länken Stora ingenjörspriset student.

Olof Johansson