Logga in
Logga in

Räkna med stökigt på E22 utanför Kristianstad under återställningsarbetet

Även efter det att E22 har öppnats efter det långa stoppet återstår mycket arbete innan trafiken kan börja rulla som normalt. Hastigheten kommer att vara nedsatt under hela återställningsarbetet.

Vad har hänt?

På onsdagen fastnade flera hundra fordon i snödrivor på E22 i södergående riktning mellan Ekeröd och Linderöd, väster om Kristianstad. Bärgningen av de sista fordonen gjordes under natten till fredagen och därefter kunde entreprenören påbörja återställningsarbetet. Någon gång under eftermiddagen på fredagen väntas vägen kunna öppna igen.

Vad görs nu?

Plogning har gjorts både i södergående och norrgående riktning. Eftersom temperaturen sjunkit rejält kommer saltet inte att bita utan istället måste vägen sandas. På den nära 3 mil långa sträckan kommer hastigheten att sänkas till 70 km/tim till stor del på grund av det skadade mitträcket. Reparationen av mitträcket kommer att ta lång tid. Under bärgningsarbetet klipptes räcket upp på närmare 100 ställen som nu måste skyltas upp för att göra trafikanterna uppmärksamma på farorna. Hur lång tid räckesarbetena tar är ovisst.

Trafikinformation

För dig som är ute och kör på vägarna gäller det att anpassa ditt körsätt efter rådande förhållande. Det är vinterväglag och det kommer dessutom att vara kallt den närmaste veckan. Ta med en skyffel, varma kläder, värmeljus och gärna en matsäck om du blir stående längs vägen. Stanna bilen på ett sätt så blåljus och plog- och halkbekämpningsfordon kan ta sig förbi.

Du som kör på E22 mellan Kristianstad och Hörby måste vara beredd på att resan tar betydligt längre tid eftersom hastigheten sänkts till 70 km/tim. Under återställningsarbetet av mitträckena kan omledning av trafiken vara nödvändig – följ aktuell skyltning. Sänk farten både för din egen säkerhet men också andra bilister och de som jobbar för att göra vägen säker igen.

Trafikinformation i realtid

I vår trafikinformationstjänst visar vi det aktuella läget i trafiken. Du hittar trafikinformation för vägtrafik, tågtrafik och vägfärjor i realtid.