Logga in
Logga in

E45/väg 70 genom Mora Hallå där Britta!

Lär känna vår nya projektledare Britta Brömses.

Britta är ny projektledare för E45/väg 70 genom Mora sedan 1 september. Hon tog över rollen då den tidigare projektledaren Åsa Bergqvist valde att avsluta sin tjänst på Trafikverket för nya utmaningar.

Hur känns det att vara ny på jobbet?

- Jag är inte ny på Trafikverket men jag är relativt ny i rollen som projektledare. Jag har arbetat i projektet under flera år men i en annan roll så jag har kännedom om vilka utmaningar som finns. Det känns jättekul och spännande att få vara delaktig i det som sker i Mora.

Vad pågår just nu i projektet?

- Vasagatan/Strandgatan är avstängd och all trafik går istället via omledningsvägar. Vid Stranden bygger vi en ny gång- och cykelport samt bygger om cirkulationsplatsen. Längs hela sträckan utför vi även omfattande VA-arbeten.

Vilka utmaningar står projektet inför framöver?

- Delsträcka 2 ligger närmare centrum med tätare bebyggelse och trängre arbetsområde vilket innebär en större utmaning både för oss som arbetar i projektet, trafikanter och närboende. Vi kommer att behöva hantera ökad trafik och tillfälliga hänvisningar under hela byggtiden och vi behöver alla anpassa oss efter situationen.

För att det ska bli mindre stopp och bättre flöde i trafiken har vi valt att ta bort ett antal vänstersvängar och övergångsställen. Var uppmärksam, följ hänvisningskyltar och visa hänsyn till övriga trafikanter.

Vi tycker att kommunikation är oerhört viktigt och det är en utmaning att kommunicera allt som händer i projektet så att alla i Mora känner att de är uppdaterade. Vi använder våra kanaler flitigt för att nå ut med nyheter och viktig information.

Vad gör du när du inte arbetar?

- Då vistas jag helst utomhus, besöker gärna stugan eller tar båten ut på sjön. Det får mig att varva ner och hitta lugnet. Jag uppskattar också att baka och då får man dessutom något gott till kaffet. Sen kan man väl säga att barnens fritidsintressen har blivit mina intressen. När man är häst- fotbolls- och hockeymorsa så är det inga problem med att fylla lediga timmar på dygnet.