Logga in
Logga in

E45/väg 70 genom Mora Vi bygger tillfällig cirkulationsplats

Idag startar vi arbetet med den tillfälliga cirkulationsplatsen i korsningen Morlkarlbyvägen och Malungsvägen som ska underlätta den kommande omledningen i slutet av augusti.

Natten mellan torsdag och fredag börjar vi arbetet med att bygga den tillfälliga cirkulationsplatsen i korsningen Morlkarlbyvägen och Malungsvägen. Redan på onsdag kväll fräser vi bort linjemålningen och under tiden det pågår kan det vara begränsad framkomlighet på platsen. Sedan fortsätter vi arbetet med att bygga cirkulationen på natten mellan torsdag och fredag vilket innebär att vi stänger av ett körfält i taget. Trafiken regleras med trafikljus alternativt med vakt, var uppmärksam och ta det lugnt förbi arbetsområdet.

Den tillfälliga cirkulationsplatsen bygger vi för att underlätta den kommande omledningen via Vasagatan, Oxbergsvägen och Morlkarlbyvägen. Utöver cirkulationsplatsen kommer vi även att bygga en tillfällig bussgata på Kyrkogatan, två tillfälliga busshållplatser samt lägga ny asfalt längs Vasagatan. Samtliga åtgärder ska vara klara i början av augusti, innan Vasaloppets sommarvecka.

Vi planerar att leda om trafiken via Vasagatan, Oxbergsvägen och Morlkarlbyvägen i slutet av augusti, efter Vasaloppets sommarvecka. Mer information om detta kommer framöver.