Logga in
Logga in

E45/väg 70 genom Mora Vi leder om gång- och cykeltrafiken mot Fredsgatan

Imorgon torsdag leder vi om gång- och cykeltrafiken vid Fredsgatan så att arbetet med ny cirkulationsplats vid Stranden kan fortsätta.

Vi har sedan december arbetat med den nya gång- och cykelvägen mellan den nya gång- och cykelporten vid Stranden och Stationsvägen. Nu är första delen klar med en tillfällig anslutning upp mot Fredsgatan. Imorgon torsdag öppnar vi passagen mot Fredsgatan så att du som går och cyklar kan använda den, se karta nedan. Den nya gång- och cykelporten vid Stranden kommer att gjutas i början av februari och under våren fortsätter vi med gång- och cykelvägen mot Resecentrum.

Den tillfälliga omledningen av gång- och cykeltrafiken upp mot Fredsgatan gäller till dess att gång- och cykelporten är klar.

Karta

Pågående arbeten

Det är full fart på bygget och vi utför just nu VA-arbeten, sätter belysning och refugelement samt schaktar vid Kaplansrondellen för ny gång- och cykelväg. Arbetet med cirkulationsplatsen vid Stranden fortsätter så att den kan öppnas innan Vasaloppsveckan drar igång.

Gång- och cykelporten kommer inte att vara klar till Vasaloppsveckan men fordonstrafiken kommer att kunna ta sig förbi via en tillfällig väg.