Logga in
Logga in

E45/väg 70 genom Mora Från vecka 21 och 22 blir det andra avstängningar i Mora

Det är full fart med arbetet att förbättra genomfarten i Mora. Just nu har vi två pågående avstängningar och inom några veckor stänger vi andra delar.

Vecka 21 stänger vi korsningen Strandgatan/Köpmannagatan för all fordonstrafik. Det kommer finnas en passage över Strandgatan (E45) för gång- och cykeltrafikanter. Kajenparkeringen kommer också stängas av.

Under tiden för avstängningen kommer man istället att kunna parkera på Mäxvägen i anslutning till Malungsvägen, där det just nu förbereds en yta för parkeringar. Parkeringen beräknas vara klar i samband med att vi stänger korsningen Strandgatan/Köpmannagatan.  

Korsningen kommer att vara avstängd för fordonstrafik mellan vecka 21 och 24.

Strand kök & Bar håller öppet som vanligt under dessa veckor men var uppmärksam på att du endast kan ta dig dit till fots eller med cykel via passagen över E45 eller via gång- och cykelvägar längs med strandpromenaden.

Vecka 22 är vi klara med arbetena på Älvgatan, då leder vi om genomfartstrafiken dit istället. Då är det nämligen dags att slutföra arbeten på sträckan mellan cirkulationsplats Stranden och cirkulationsplats Kaplanen. Sträckan kommer att vara avstängd för genomfartstrafik mellan vecka 22 och 25. Vi bedömer att den här omledningen kommer förbättra framkomligheten något i jämförelse med nu när Älvgatan är avstängd.

Vecka 22 bygger vi även en ny refug vid E45/Solgärdsvägen och stänger ett körfält på E45 under nätterna. Vi stänger även Solgärdsvägen från E45 fram till Wikmansvägen och leder om trafiken. Det arbetet beräknas ta en vecka.  

Kartor och mer information om avstängningarna kommer här på webben närmare inpå varje avstängning.

Arbeten framöver

När arbetena mellan cirkulationsplats Stranden och cirkulationsplats Kaplanen är klara kommer vi endast ha Strandgatan mellan cirkulationsplats Kaplanen fram till korsningen Fridhemsgatan/Kyrkogatan avstängd. Under sommaren är övriga sträckor öppna och Kajenparkeringen är också tillgänglig.

Vecka 31 öppnar vi Strandgatan och håller den öppen till och med vecka 33. Därefter stänger vi den igen och fortsätter med de sista arbetena av genomfarten.