Logga in
Logga in

Mora, Sandholmsvägen, gång- och cykeltunnel Nu lanserar vi den nya gång- och cykeltunneln

Torsdag kväll den 9 maj startar vi arbetet med att lansera den nya gång- och cykeltunneln på Sandholmsvägen. Arbetet kan påverka dig som bor eller rör dig i närheten.

Från torsdag kväll den 9 maj fram till måndag morgon den 13 maj pågår arbetet med att lansera den nya gång- och cykeltunneln på Sandholmsvägen. Vi kommer arbeta dygnet runt för att få tunneln på plats. Det innebär att du som bor eller rör dig i området kan påverkas av arbetena. Det kommer att finnas många maskiner på plats, vilket innebär både transporter och arbeten som kan orsaka buller och vibrationer.

Torsdag till lördag ägnas åt schaktarbeten för att förbereda inför lanseringen av tunneln. Det kommer vara en del transporter till och från Sandholmsvägen. När detta är klart, troligtvis under lördagen lanseras själva tunneln in under järnvägen. Därefter påbörjas återfyllning av material och inkoppling av kablar så tågtrafiken kan återupptas från och med måndag den 13 maj.

Efter lanseringshelgen återstår vissa efterarbeten innan gång- och cykeltunneln kan tas i bruk i början av juni. Tack för din förståelse och ditt tålamod under den här helgen. Vi ser fram emot att erbjuda dig den nya tunneln i juni.