Logga in
Logga in

E16 genom Hofors, ombyggnation Nu är upprustade E16 genom Hofors invigd och klar

Det blev ett välbesökt evenemang när E16 genom Hofors formellt invigdes den 20 december 2023. Det bjöds på kaffe, glögg och lussebulle i Café Hagas fina växthus och alla fick lyssna till berättelsen om projektet.

Det var Thomas Andersson från Trafikverket, Kommunstyrelsens ordförande Tomas Isaksson och Alexander Hägg från Region Gävleborgs hållbarhetsnämnd som tillsammans redogjorde för projektet vars syfte varit att skapa en säkrare, tryggare och mer attraktiv genomfart i Hofors. Alla representanter var överens om att god infrastruktur är avgörande för tillväxten i både kommunen och regionen.

Projektet är i princip klart men några åtgärder kvarstår att färdigställa under våren. "Det beror på att vintern kom tidigt i år", förklarar Thomas Andersson, Trafikverket.

Tomas Isaksson tackade också kommuninvånarna, näringsidkare, pendlare med flera för tålamodet som funnits under byggtiden. Invigningen avslutades med att Hofors ungdomar gav Thomas, Tomas och Alexander en premiärtur i EPA-traktorer längs den nyinvigda vägen.

Även entreprenören Westcon tackades liksom Trafikverkets projektledare Mikael Oscarson.

Ombyggnationen har finansierats av Trafikverket, kommunen och Region Gävleborg tillsammans.