Logga in
Logga in

Väg 83, Bollnäs–Lottefors, trafiksäkerhetsåtgärder Kortare omledning när vägtrummor byts

Under en månads tid kommer en kortare omledning att ske via Tegelbruksvägen när två vägtrummor byts ut. Från och med mitten av februari kommer omledningen förlängas via Tegelmästarvägen.

Som första åtgärd efter årsskiftet ska en uttjänt vägtrumma i plåt bytas ut till en trumma i betong. Den nya trumman är längre än den gamla eftersom den också kommer att löpa under den nya gång- och cykelvägen som löper jämsides med väg 83.
- Vi valde att byta hela trumman på en gång istället för att byta halva först och sedan den andra halvan. Detta är både mer miljövänligt med tanke på vattnets avrinning samt inte minst bidrar till en bättre arbetsmiljö för de som har tillstånd att vistas i entreprenadens arbetsområde, förklarar projektledaren Jonas Blom.
I nästa skede, vilket är planerat att inledas i mitten av februari kommer omledning av väg 83 att ske via Tegelmästarvägen som löper parallellt med riksvägen. Då ska ytterligare en äldre vägtrumma bytas ut mot en ny betongtrumma.
- Detta innebär också att projektet inte kommer att avbrytas under sportlovsveckorna utan löper på enligt den nya tidsplan som vi tagit fram tillsammans med vår entreprenör, NCC. Vi rekommenderar dock sportlovstrafikanter som ska åka norrut mot skidorter som Härjedalsfjällen och Jämtland att åka via Hudiksvall, säger Jonas Blom.
Omledning via Tegelmästarvägen är planerad att pågå fram till slutet av mars.