Logga in
Logga in

Varbergstunneln Tågstopp genom Varberg påskhelgen

Från midnatt den 7 april till midnatt den 10 april gör vi arbeten i och intill spåren i Varberg och då är det ingen tågtrafik.

Arbetena pågår dels vid Vareborg och Hamra i projektets södra del, dels från Varbergs station och norrut till projektets norra ände.

—Vi ska under dessa fyra dagar och nätter arbeta med el- kontaktledningar, signal- och lågspänning för det nya dubbelspåret, säger Stephan Larsson, Trafikverket och delprojektledare järnväg Varbergstunneln.

Projektet kommer även utföra markarbeten.

– Vi ska bland annat sätta upp en ny mast för radiokommunikation och utföra markprovtagningar. Den dagen vi ska riva den gamla järnvägsanläggningen och lämna ifrån oss marken behöver vi veta vad som finns i marken, säger Stephan Larsson.

Därför arbetar vi nätter och helger

Ibland behöver vi jobba natt och helg för att kunna arbeta säkert och störa tågtrafiken så lite som möjligt. En del spårnära arbeten kräver också att tågtrafiken stoppas. Tågstoppen sker oftast på nätter och helger då påverkan på tågtrafiken blir som minst.

—För att hinna med så mycket som möjligt arbetar vi dygnet runt den här perioden. Du som bor i närheten kan uppleva störningar i form av buller. Gör du det kan du kontakta oss via Kundservice, avslutar Stephan Larsson.

Hallandstrafiken kör ersättningsbussar från Varberg och rekommenderar de som ska resa med dem i påsk att kolla i appen reseplaneraren hur lång tid resan beräknas ta och sedan lägga på lite extramarginal.