Logga in
Logga in

Nya gång- och cykelvägen mellan Strömsund och Ulriksfors är invigd

Gång- och cykelvägen mellan Strömsund och Ulriksfors är klar. Det firade vi tisdagen den 27 september tillsammans med region Jämtland Härjedalen, Strömsunds kommun och ett hundratal besökare från närområdet.

Den omkring 3,5 kilometer långa gång- och cykelvägen mellan Dunderhallen i Strömsund och det gamla fängelset i Ulriksfors är till största delen separerad från väg 345 och hela gång- och cykelbanan är belyst.

– Det här innebär att sträckan har blivit mer trafiksäker för alla de gående och cyklister som varje dag pendlar mellan Strömsund och Ulriksfors, säger Samuel Nilsson, projektledare på Trafikverket.

Under invigningen med traditionell bandklippning bjöd Trafikverket på korv med bröd och dryck. Det fanns också möjlighet att vinna priser i form av bland annat cykelhjälmar och reflexmössor för den som gick vår tipspromenad. Ett hundratal besökare tittade förbi invigningsplatsen under eftermiddagen.

Med under invigningen fanns också representanter från region Jämtland Härjedalen. De erbjöd besökarna att prova elcykel, prata om vintercykling, promenadnjutning och hur du gör din arbetsplats mer cykelvänlig.

Även Strömsund turism var på plats med sin rullande turistinformation.

Projektet finansieras med medel ur den regionala transportplanen för Jämtland Härjedalen.